Насоки за разговор с пациенти, които не се придържат към предписаното им лечение

Неспазването на лекарските предписания от страна на пациентите е системен проблем в здравеопазването, особено що се касае до лечението на заболявания на сърдечносъдовата система. Настоящият модул дава няколко прости и лесно приложими на практика съвети, които ще Ви помогнат да постигнете пълния терапевтичен потенциал на изписаните от Вас медикаменти и съществено да подобрите здравния статус на Вашите пациенти.


Мнения: 2
  1. Людмила Костова

    Здравейте,колеги!От моята дългогодишна практика ,мога да заявя,че българските пациенти са особена категория ,доста различна от пациентите в Европейските страни.Голяма част са мнителни и недоверчиви,не вярват на лекарите и все ги подозират в корупция и печалбарство,друга част са многознайковци,доверяват се на публикации в интернет и за тях медицината е много лесна наука,малка част са признателните и уважителни пациенти,а ние работим с всички. Аз претендирам ,че съм добър и грамотен лекар и все още се уча,защото медицината е необятна наука , не стига един живот да знаеш всичко, но ме боли,когато не те оценяват правилно пациентите .Нужна е много работа в общуването лекар-пациент за добрия диалог между всички участници,за да има добър резултат от нашата съвместна работа .С поздрав:Доктор Людмила Костова-Враца-22.12.2021г.

  2. Любомир Киров

    Здравейте д-р Костова, напълно споделям мнението ви за разнообразието в нашето изкуство, което понякога носи и капка огорчение ;-) Нашият път е дълъг. Краят далечен и неясен. Важно е да вървим по него и са правим добрите неща. Весели празници!

Включете се в дискусията